23 de setembre del 2012

LA PETJADA DEL TEMPLE A LA RIBERA D'EBRE. IV JORNADA CARMEL BIARNÉS

El proper cap de setmana se celebrarà la IV Jornada Carmel Biarnés a la població veïna d'Ascó. enguany els actes comencen el divendres, dia 28: a les 16h baixada amb el Roiget pel riu Ebre; a les 20h inauguració de l'exposició sobre els templers, cedida per l'arxiu de Tortosa, i a la nit cinefòrum a la plaça amb la pel·lícula el Codi da Vinci. Comentarà la pel·lícula el professor de la Universitat d'Elx Jordi Ferrús.
Dissabte elsactes començaran a les 17.00 a la plaça del Riu de Baix es llegiran uns textos de Carmel Biarnés i el grup musical de l'Escola de Música de Flix cantaran unes cançons medievals, entre elles del llibre vermell de Montserrat.
Seguidament, ens traslladarem a la sala de l'ajuntament on començarà pròpiament la jornada amb la intervenció de l'historiador Sans Travé que ens parlarà sobre La fi del temple 700 anys després.
Després es presentarà la reedició del llibre de Carmel Biarnés, El meu riu, l'Ebre, i anirà a càrrec de Sam Abrams.
Es lliurarà el IV Premi Carmel Biarnés de Periodisme en diferents categories i s'emetrà el documental La petjada del Temple a la comanda d'Ascó, elaborat per Vídeo Ascó Televisió.

11 de setembre del 2012

BONA DIADA!

(Fotografia de Fina Masip)

III Festa de la Jota de la Ribera d'Ebre.


El proper dia 15 de setembre tindrà lloc a Rasquera, a la Plaça l'església, la III Festa de la Jota de la Ribera d'Ebre. Els actes començaran a 2/4 de 6 de la tarda i el programa serà el següent:

17.30 h: Inauguració per part de les autoritats i d'Artur Gaya, membre de Quico el Cèlio, el Noi i el Mutd e Ferreries.
18.00 h: Taller de jotes.
19.30 h: Festa de la Jota de la Ribera d’Ebre.
 
A més a més, enguany hi ha la novetat d'un concurs fotogràfic amb noves tecnologies. Amb l'instagram es pretén que tothom qui vulgui faci fotografies amb el seu mòbil i les pengi amb l'etiqueta #jotaribera. el mateix dia es donarà premi a la fotografia guanyadora.
 
US HI ESPEREM!