6 de maig del 2012

El Mikado a Flix

Ahir a la nit vam poder gaudir de la representació operística del Mikado, opereta dels autors anglesos Gilbert&Sullivan, escrita a finals del s. XIX. Aquesta obra va ser representada ja fa més de vint anys pel grup Dagoll Dagom i fa uns 10 anys que la van reposar.
Ahir no van ser el Dagoll Dagom qui la van representar a Flix, sinó que va ser La Sala Cabanyes de Mataró, amb Marc Molina com a director. Una versió que agafa la traducció de Xavier Bru de Salas que va fer per al grup Dagoll Dagom. Va ser una representació molt a l'estil del famós grup, però no es van trobar a faltar els bons cantants perquè els que cantaren ahir no poden envejar res als altres perquè tots tenien una magnífica veu i una magnífica dicció. Va ser un interpretació 10!
La història comença quan el Mikado, l’emperador del Japó,  prohibeix el flirteig a tot el seu imperi.  Aquells qui tinguin moviments amorosos, sense fins matrimonials, han de ser executats per la màxima autoritat de la ciutat, l’Honorable Senyor Botxí. El poble de Titipú busca solucions per evitar els problemes que es deriven d’aquesta prohibició. Una història en clau d'humor que provoca el riure però també l'entusiame d'escoltar una bona música.
He trobat un vídeo al youtube on es pot seguir l'obra amb una entrevista amb el jove director de la companyia: