20 de juny del 2012

Com donar classes a aquells que no volen...

Joan Vaello Orts, professor de la UNED de Benidorm, en una conferència magistral explica com ensenyar a les aules de Secundària  a aquelles persones que per temes de desmotivació o d'altres, no volen aprendre.

6 de juny del 2012

Ray Bradbury

Avui ha mort Ray Bradbury, un escriptor americà, conegut sobretot per dos obres obres literàries que va escriure als anys 50: Cròniques marcianes i Farenheit 451, dos llibres que van marcar molt la meva joventut, i que els vaig llegir repetidament sobretot els contes, que trobava impressionantment atractius. Aquests relats de ciència ficció Les cròniques marcianes expliquen l'arribada de l'home a Mart i la colonització del planeta per part dels humans, fet que provoca la caiguda de la civilització marciana i l'extinció dels marcians.


"Volia anar a Mart en el coet. Va baixar a la pista de llançament al matí, ben d'hora. A través de la xarxa de filferro, va cridar a tot d'homes uniformats que volia anar a Mart. Els va dir que era un honrat contribuent, que es deia Pritchard i que tenia dret a anar-hi. ¿Oi que era nat allà mateix, a Ohio? ¿Oi que era un bon ciutadà? Doncs, ¿per què no podia anar a Mart? Els va amenaçar amb els punys i els va dir que volia guillar de la Terra; tothom amb dos dits de front volia guillar de la Terra. Abans de dos anys esclataria una gran guerra atòmica i ell no volia pas ser-hi present. Ell i milers com ell, tothom qui tingués seny, se n'aniria a Mart. ¡Ja ho veuríeu! ¡Per fugir de les guerres, la censura, els estats-policials, la militarització, el control governamental d'això i d'allò, de l'art i de la ciència! ¡Que s'hi quedés qui volgués! ¡Els oferia la mà dreta, el cor, el cap, per l'oportunitat d'anar a Mart! ¿Què calia fer, què calia signar, qui calia conèixer per ficar-se en un coet?"