26 de desembre del 2011

Yes Virginia, there is a Santa Claus

Avui escoltava a Catalunya Ràdio una anècdota que explicaven d'una nena de 8 anys de Manhattan, anomenada Virginia O'Hanlon, que un dia de 1897 va preguntar al seu pare si existia el Pare Noel. No sabent què contestar-li, va proposar a la seva filla escriure una carta al Diari  New York Sun, un diari molt prestigiós a la seva època, i veure què responien. Si li responien que sí, segur que el Pare Noel existia, i si li contestaven que no, doncs que així seria. 



La Virgina va escriure la següent carta:
Director: Tinc 8 anys d'edat.  
Alguns dels meus amics diuen que Santa Claus no existeix.
El meu pare diu:" Si ho veus al sol, és així. "
Si us plau, digui la veritat, existeix Santa Claus?

 
I li van respondre el següent:  

VIRGINIA, els teus amics estan equivocats.  Ells han estat afectats per l'escepticisme d'una època escèptica. Ells no creuen més que en el que veuen. Ells pensen que res pot ser que no és comprensible per les seves petites ments.  Totes les ments, Virginia, siguin d'homes o de nens, són petites. En aquest gran univers nostre, l'home és un mer insecte, una formiga, sí un intel·lecte, en comparació amb el món il·limitat d'ell, segons el mesurat per la intel·ligència capaç de captar la totalitat de la veritat i el coneixement.
 Sí, Virginia, sí que existeix Santa Claus.  Ell existeix amb tanta seguretat com l'amor i la generositat i la devoció, i tu saps que abunden i donen a la teva vida la seva major bellesa i alegria. Que trist seria el món si no existís Santa Claus. Seria tan monòton com si no hagués Virginias.  No hi hauria fe infantil, ni poesia, ni romanç per fer tolerable aquesta existència.  No ens hem de fer gaudir, excepte en el sentit i la vista.  La llum eterna amb la qual la infància omple el món s'extingiria.
Vostè pot ser que no cregui en les fades! Vostè pot demanar al seu pare que contracti homes per vigilar totes les xemeneies la nit de Nadal per atrapar Santa Claus, però fins i tot si no veuen  Santa Claus baixar, què provaria això? Ningú no veu Santa Claus, però això no significa que no existeix Santa Claus.  Les coses més reals en el món són aquelles que ni els nens ni els adults poden veure.  Alguna vegada ha vist les fades ballant sobre la gespa?  Per descomptat que no, però això no és prova que no hi són.  Ningú no pot concebre o imaginar totes les meravelles que no es veuen  en el món invisible.
 Vostè pot trencar el sonall d'un nadó i veure el que fa que el soroll dins, però hi ha un vel que cobreix el món invisible que no és l'home més fort, ni tan sols la força unida de tots els homes més forts que mai hagi existit, pot trencar.  Només la fe, la poesia, l'amor, el romanç es pot fer a un costat de la cortina i veure i contemplar la bellesa celestial i la glòria més enllà.  És tot real?  Ah, Virginia, en tot aquest món no hi ha res més real i permanent.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada