17 de desembre del 2011

Club de lectura a Móra d'Ebre

El passat dia 15 de desembre va tenir lloc la vuitena trobada del Club de lectura que organitza la Biblioteca Comarcal de Móra d'Ebre, la Biblioteca Artur Bladé i Desumvila de Flix i el Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre. En aquesta ocasió vam analitzar el llibre de l'escriptora mallorquina Llucia Ramis, Egosurfing, premi Josep Pla 2010. La sessió la va conduir la Llívia Palliso, becària del Departament de Filologia catalana de la URV.
Egosurfing tracta de molts temes, la majoria dels quals els vam poder discutir i parlar entre totes les persones assistents: internet, sexe, amor? no totes hi vam estar d'acord, no comunicació, l'anècdota, l'humor, la premsa groga... Egosurfing explica la història d'una dona en primera persona, que no sabem com es diu en tota la novel·la, que viu a Barcelona, que es veu implicada en un accident que pateix un home quan li cau una bossa d'escombraries al cap des d'un segon pis, i el deixa inconscient. La narradora inicia una amistat amb la periodista que la denuncia per TV, l'home accidentat i uns altres personatges que aniran apareixent al llarg de la novel·la i que tot envolta la protagonista.
Des d'un present incòmode per la narradora va fent uns flashback que recorden els seus primers anys a Barcelona, quan va venir a estudiar des de Mallorca, va conèixer el seu primer mestre en el sexe, que poc després morí en un accident.
Dóna la visió d'una Barcelona sinó negativa, un tant "viciosa" on la superficialitat de les relacions, la frivolitat i el cinisme són els protagonistes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada