17 d’agost del 2012

Lo gitano blanc

Ahir a la nit, dins dels actes de la Festa Major de Flix, vam tenir l'oportunitat de veure l'actuació de lo Gitano Blanc, un grup musical flixanco de rumbes. Lo Gitano Blanc va fer la seva primera actuació a Flix el dia 30 del desembre passat, i en aquella ocasió es van estrenar amb nadales tradicionals a ritme de rumba. La seva segona actuació va ser a la celebració del 30 aniversari de Ràdio flix el dia 27 d'abril. Una tercera actuació va ser fora vila, el dia 10 d'agost, concretament al Camp de Mart de Tarragona.
Ahir van omplir la plaça l'església, no sé si hi havia hagut mai tanta gent asseguda en cadires, a terra, als bancs, dreta... I és que Lo Gitano blanc es fa escoltar, la marxa que porten, el seu sentit de l'humor i sobretot la bona música que toquen. I no podia ser d'una altra manera perquè el grup compta amb els germans Marcel i Genís Bagés, músics professionals, Xavier Blanch, un bon percussionista, el trompeta Pol Homedes, el baix Pep colls i la veu inimitable d'Andreu Peral. I per arrodonir, Andreu Carranza, creador de les lletres de les cançons que interpreten i conductor del concert, protagonista dels acudits i actor responsable d'animar el públic i fer que la rialla sigui constant durant tot l'espectacle.

Algunes de les melodies van ser versions d'altres cançons populars com la coneguda caramella Ous, pollastres, conill, gallines, o l'havanera Manuela de qui va ser director de l'Orfeó de Flix, ja traspassat, el sr. J. B. Sabaté. D'altres eren cançons originals d'ells com La rumba del Remei, L'oli d'Ascó, entre moltes altres.
Esperem tornar-los a escoltar molts cops. FELICITATS GITANO BLANC!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada