31 d’octubre del 2016

Orquídies de les Serres del Montsant i de la Mussara


Extraordinari llibre de format gran, on la fotografia macro és protagonista i el tema monogràfic són les orquídies que ens podem trobar al Montsant i a la Mussara.

Els quatre autors: Jaume Blanch i Estivill; Ramon Pere i Anglès; Ricard Ribas i Martín; i Biel Roig i Zàrate; fotògrafs, amants de les orquídies i del paisatge, situen geogràficament i geològicament les serres, fan una breu presentació de qui són i una justificació del per què d'aquest llibre:

Ja de per si, la bellesa amb què ens obsequien les orquídies del Montsant i la serra de la Mussara, és motiu suficient per dedicar-les-hi un bocinet del nostre temps de lleure. Les seves flors ens han captivat unes vegades pels seus colors, algunes pel seu perfum, altres per les seves formes; també pels indrets i paratges on es troben. És una crida que la natura fa sempre a totes aquelles ànimes dotades de prou sensibilitat i encuriosides per tot allò que el medi natural ens pot oferir d'irrepetible. El batec natural és un canvi constant i es mostra diferent en cada estació encara que es tracti del mateix paratge.

El pròleg va a càrrec de Jordi Bru, biòleg, fotògraf i gran expert en orquídies també. Destaca d'ells el gran coneixement que tenen del territori, d'aquests espais naturals dels quals n'han sabut captar l'essència mitjançant les imatges de les flors.

No és un llibre científic ni exhaustiu del món de les orquídies, tampoc no ho pretenen, sol volen mostrar la bellesa d'aquestes particulars flors  fent unes excel·lents explicacions del que saben els seus autors. 

I sobretot destaca la gran qualitat que tenen les imatges, amb les quals pots gaudir mirant-les una i una altra vegada. Un llibre que em servirà de guia, per conèixer aquestes flors que tant m'atrauen però que per a mi encara és un món gairebé desconegut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada